
Site GGZ Drenthe
GGZ Drenthe
-
Hulp bij crisis
Als u niet ingeschreven bent bij GGZ Drenthe kunt u contact opnemen met uw huisarts of de huisartsenpost.
- Manager bedrijfsvoering, Acute Psychiatrie en Herstelgerichte Behandelklinieken
Assen
36 uur
Zie jij de mens achter de patiënt en wil jij met trots en enthousiasme richting geven aan vernieuwing binnen de Acute Psychiatrie en Herstelgerichte Behandelklinieken? Dan verwelkomen Christian Feij, Jacqueline Latumalea-Vos, Mark van de Streek en Erik Mulder, leden van het managementteam van GGZ Drenthe jou graag!
Dit ga je doen
Je geeft samen met jouw duale managementpartner leiding aan de Acute Psychiatrie en Herstelgerichte Behandelklinieken GGZ Drenthe. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en aansturing van alle zorgteams en ondersteuning binnen het circuit Acute Psychiatrie en Herstelgerichte Behandelklinieken. Jij zorgt er daarnaast voor dat de crisisdienst soepel verloopt buiten kantooruren.
Je speelt een sleutelrol in de strategische programmalijn ‘Wij zien jou’, onderdeel van onze visie ‘ Wij zien mensen ‘, waarbinnen je collega’s inspireert om een gastvrije en zorgzame behandeling te bieden. Betrokken zorgmedewerkers zorgen voor een naadloze overgang tussen ambulante, klinische en crisisbehandelingen. Daarnaast speel je een cruciale en verbindende rol in het onderhouden van interne en externe contacten. Je zorgt voor een sterke samenwerking met regionale partners, waaronder het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ), de Veiligheidsregio Drenthe, huisartsen, ziekenhuizen, politie en andere ketenpartners.
Ten slotte ben je lid van het managementteam van GGZ Drenthe dat bestaat uit de directeur zorg en directeur bedrijfsvoering, zeven managers behandelbeleid, vier managers bedrijfsvoering, van wie jij er één wordt, een manager Mens & Arbeid, een manager Cliënt & Omgeving & Verbeterteam en een manager Finance & Control.
Hier herken jij jezelf in
Je hebt academisch werk- en denkniveau en ervaring met het aansturen van multidisciplinaire teams in een complexe zorgomgeving. Je hebt een strategische blik en kunt maatschappelijke ontwikkelingen vertalen naar praktische verbeteringen en innovaties binnen onze organisatie. Je weet mensen te motiveren en mee te nemen in veranderingen, door verbinding te maken op alle niveaus binnen de organisatie. Jouw stijl van leidinggeven is toegankelijk en gericht op het waarborgen van de maatschappelijke impact van onze zorg. Verder breng je mee:
- Enthousiasme om verder te bouwen aan de ontwikkeling van de Acute Psychiatrie en Herstelgerichte Behandelklinieken;
- Relativeringsvermogen, waarbij je met humor en tact kunt manoeuvreren door sensitieve en ethische vraagstukken;
- Sterk strategisch inzicht en het vermogen om interne verbeteringen te realiseren en verder te bouwen aan een sterke regionale ketensamenwerking;
- Een flexibele en oplossingsgerichte instelling, waarbij je conflicterende belangen kunt overbruggen.
In de afgelopen periode hebben we intensief gewerkt aan het ontwikkelen, realiseren en verankeren van een nieuwe visie voor de Acute Psychiatrie en Herstelgerichte Behandelklinieken. Collega’s Daan Jan, verpleegkundig specialist ggz en Wendy, teammanager Acute Psychiatrie, blikken met trots terug op de behaalde resultaten binnen het circuit. Ze bespreken welke kwaliteiten een manager volgens hen nodig heeft om deze ontwikkelingen niet alleen te stimuleren, maar vooral daadkrachtig voort te zetten en verder in de praktijk te brengen.
Onze visie op Acute Psychiatrie en Herstelgerichte Behandeling
GGZ Drenthe Acute Psychiatrie is er voor mensen die in acuut gevaar verkeren door een psychiatrische crisis, of die in crisis dreigen te raken. Zonder intensieve behandeling of opname is de kans op schade of ernstige nadelen hoog. Wij zien acute psychiatrie als een tijdelijk intermezzo in een bredere behandelcontext. Hierbinnen streven we naar een naadloze samenwerking tussen ambulante en klinische teams, zodat patiënten zich welkom en gelijkwaardig voelen, ook wanneer verplichte zorg noodzakelijk is. Ons doel is om patiënten zo snel mogelijk te stabiliseren, met zo min mogelijk intensieve zorg, en waar mogelijk in de thuissituatie. We werken altijd aan snel en goed herstel, met gezond leven en kwaliteit van leven als belangrijke behandeldoelen.
GGZ Drenthe Acute Psychiatrie bestaat uit de teams Triage, Spoedpoli, Intensive Home Treatment (IHT)/Crisisdienst, Intensive Care (IC), High Care (HC), High Intensive Treatment (HIT). Samen met de Herstelgerichte Behandelklinieken Meander en Klinische Rehabilitatie, zorgmedewerkers van andere teams van GGZ Drenthe en samenwerkingspartners in de regio vormen we een naadloze keten van zorg en behandeling. Begin 2025 worden alle functies van Acute Psychiatrie geconcentreerd in een nieuw gebouw, waarin patiënten gastvrije crisiszorg en een naadloze overgang van klinische en ambulante zorg nog beter kunnen ervaren. Daarnaast wordt het makkelijker om vanuit één gebouw de zorg te organiseren en expertise uit te wisselen.
Wij zien jou
We bieden je een uitdagende functie als manager bedrijfsvoering bij een organisatie die volop in beweging is. Daarbij bieden wij jou:
- Een uitdagende functie in FWG 75 met een maximaal bruto maandsalaris van €8.903,- bij een 36-urige werkweek;
- Een vaste aanstelling voor 36 uur, voor onbepaalde tijd;
- Een aantrekkelijke werk-privébalans met de mogelijkheid tot thuiswerken;
- Ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling via opleidingen en toegang tot GoodHabitz;
- 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33%, en een goed pensioen bij PFZW.
Enthousiast?
Wil jij met trots en enthousiasme de ontwikkeling van de Acute Psychiatrie en Herstelgerichte Behandelklinieken voortzetten? We nodigen je van harte uit om contact op te nemen met Hilda van der Hek, directeur bedrijfsvoering, via . Reageer vóór 11 november met je cv en motivatiebrief. We gaan graag met je in gesprek!
De sollicitatiegesprekken zullen op 15 november plaatsvinden.
Is deze vacature niet iets voor jou, maar wel voor iemand die je kent?
Onze medewerkers vertellen
Lees de verhalen van onze medewerkers over hun baan en wat hen drijft in hun dagelijks werkzaamheden.
Anne werkt als gz-psycholoog en psychotherapeut bij het Traumacentrum in Beilen. Hier behandelt ze patiënten met dissociatieve stoornissen en complexe PTSS-klachten. Ze is behandelcoördinator voor de zorglijn dissociatieve stoornissen en praktijkopleider voor de opleiding tot gz-psycholoog bij het Traumacentrum.
Rosanne werkt sinds twee jaar als verpleegkundige bij Duurzaam Verblijf in Assen. “Toen de vacature hier open kwam te staan, dacht ik ‘ik ga het gewoon proberen'”, vertelt Rosanne. “En dat was een goede keuze. Ik ben nog steeds blij met het werk dat ik doe!”
Carina Vegter helpt patiënten met een ernstige psychiatrische achtergrond bij het vinden en behouden van betaald werk. ‘Het is een bijzondere doelgroep, waar nog regelmatig een stigma op rust. Wij helpen om dat stigma weg te nemen, de instap naar werk zo laagdrempelig mogelijk te maken.”
Frans Koster is verpleegkundige op de afdeling de Plecht binnen de Forensische Pyschiatrische Kliniek (FPK) in Assen. Hij werkt al iets meer dan vier jaar in de kliniek. Hier worden patiënten behandeld die door een psychotische stoornis een delict hebben gepleegd.
Esther werkt als psychomotorisch therapeut binnen de Ouderenpsychiatrie in Emmen. Ze vindt het in haar werk belangrijk om de behandeling af te stemmen met haar collega’s en de patiënt zelf.
Multidisciplinair samenwerken met meerdere organisaties in één team. Dat is wat Anne-Marie samen met haar collega’s doet bij Optimaal Leven in Hoogeveen. “Door de warme band die we als organisaties hebben kunnen we op vele vlakken iets betekenen en mensen helpen om herstelgericht verder te komen in het leven.
”
Lees het hele verhaal
Juliët
Verpleegkundige
Juliët maakt kennis met de psychiatrie in een traineeship voor hbo-verpleegkundigen bij GGZ Drenthe. ‘Als verpleegkundige leer ik patiënten kennen en kan ik de dag iets minder zwaar maken voor iemand die het moeilijk heeft.”
Rob werkt als gz-psycholoog op de poli bij de specialistische psychiatrie in Hoogeveen en Meppel. Eén van zijn ambities is om samen met collega’s een 100% online poli op te zetten, zeker nu online behandelen binnen GGZ Drenthe steeds grotere aandacht krijgt.
Hans is regie-agoog bij het Forensisch -ACT team. Hij gaat langs bij de patiënten thuis of op een woonlocatie om de patiënt daar te helpen zo stabiel mogelijk te blijven.
Wil je meer weten over het werken bij GGZ Drenthe?
Om op deze vacature te solliciteren bezoek je ggzdrenthe.nl.